All articles about 杭州1314龙凤

Nel Sedone / EarthStudio

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/62844/nel-sedone-earthstudio Clipboard Projects ArchDaily Year:  “COPY” Nel Sedone / EarthStudioSave this projectSaveNel Sedone / EarthStudio India Area:  8500 ft² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/62844/nel-sedone-earthstudio Clipboard CopyHouses, Renovation•Shillong, Indiacenter_img Houses Save this picture!+ 22 Share Text description provided by the architects. Site Location-Nel Sedone is located in a locality of Upper Shillong which is about three kilometers from the center of Shillong’s business district. Upper Shillong which still maintains its original forest landscape as opposed to the rest of Shillong as most of the land belongs to the Forest Department of the Government of India. It is a unique intervention that floats above its more typical concrete and brick neighbors. The view from the site is of pine trees and a scenic panorama of Shillong town towards the east and the Umiam lake towards the north.Space Layout-The original house was L-shaped and this plan was maintained to preserve the house’s original integrity. The entrance of the house is from the studio which leads into the open loft consisting of living, bar, dining and kitchen areas. These spaces are all arranged in one arm of the L-shape plan. Save this picture!Recommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornLouvers / ShuttersLunawoodThermowood BattensEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsA door from the living room leads on to the more private sections of the house which includes the master bedroom and bathroom, the guest bedroom and bathroom and the utility space. These private living areas are arranged in the other arm of the L-shape plan. Originally external verandahs which is a typical Assam-type typology, wraps the house an all sides. However in this renovation, the external verandah was broken up to accommodate the master bedroom, the bar and the maid’s room. The verandah has now been articulated to a kitchen verandah, and a verandah around the living and the bedroom areas. One master bedroom with attached toilet One guest bedroom with common guest toilet One studio One Living, Kitchen and Dining One Maid’s room with External Toilet One Utility Room Clients Brief – Nel Sedone was acquired by Habari Warjri and Gerald Pde while they were in New York. Their decision to renovate was based on the requirements to accommodate the house and to use this as a showcase for environmental design in single family residential projects. The primary objective of this project was to make it ecologically friendly while meeting the project’s requirements. Emphasis for the project was to re-use as much existing materials as possible, recycle any waste generated onsite, improve the indoor environmental quality and save energy. Save this picture!Materials Used The intent for this project was to use recycled and local materials as much as possible. Materials used for this project include a combination of wood, brick, stone, glass and metal. Recycled materials from the existing structure such as wood, stone and brick was utilized as much as possible to reduce the necessity of harvesting new materials. Locally available wood such as English Pine, Poma, Tita-champa and Teak were used for various wooden applications in the project. A locally available Cherapunjee stone was used as interior and exterior stone cladding and also the project’s external boundary wall. Save this picture!Concept-Environmental sustainability was an important facet of this project and efforts were made to apply environmental design principles conducive to the project. These concepts include: Rainwater Harvesting: Shillong receives a large amount of rainfall yearly however rainwater is not actively used in Shillong except for minimal washing. This project attempts to use rainwater actively by offsetting washing, cleaning and toilet flushing demands. Rainwater gutters line the roof channeling the rain water into an underground tank where it is pumped into a rainwater overhead tank for toilet flushing and irrigation.Solar Hot Water: A solar hot water system made of flat-plate collectors is installed on the roof which preheats water before it is supplied to hot water geysers in the house. This offsets a significant amount of heating energy required for washing and bathing. Solar hot water is also used directly in the kitchen sink to supply warm water for washing. Save this picture!Daylighting: One of the primary objectives of the house is to use daylight as much as possible for visual comfort and energy savings. The roof-form which on one hand sits on the existing structure was modified to allow daylight penetration over the perimeter verandahs into the interior spaces. The roof-form that then arrived was inherent to the design to allow for daylight given the restrictions on-site. Natural Ventilation: Shillong’s climate is very conducive for natural ventilation which is used to achieve thermal comfort in a building. In this project, natural ventilation is driven by wind-pressure and by stack ventilation where warm air is exhausted from the higher clerestory windows. IN winter when the clearstory windows are shut, stratification of warm air due to solar and internal gains offset heat loss from the upper roof and window area keeping the space warm.Save this picture!Envelope Performance: To minimize heat loss especially during the cold winter months, the entire roof of the house was insulated using fiber-wool insulation sandwiched between two layers of board. Corrugated sheets were then used as the rain layer over the insulation layers. Building insulation is not commonly used in Shillong and the intention of the project is to investigate the benefits of roof insulation. While interior temperature data is yet to be taken, the temperature conditions in the house are comfortable and additional heating is not required. In addition double paned glass also reduces heat loss through the external glazing due to the air space trapped between the two layers of glass.Reuse/Recycling: An effort was made to reuse as much material from the old structure as was possible. Old wooden rafters were re-used to provide a backing for the new wooden floors. All reusable brick was utilized in walls or for soling. The entire steel structure of the house was preserved in the design. Originally the steel columns where hidden in concrete plaster and the project tried to expose the texture of the original steel as much as possible making it an architectural feature.Save this picture!Project gallerySee allShow lessde LaB’s City Listening IIArticlesAMO: Roadmap 2050 – A Practical Guide to a Prosperous, Low-Carbon EuropeArticles Share 2008 Nel Sedone / EarthStudio Architects: EarthStudio Area Area of this architecture project “COPY” CopyAbout this officeEarthStudioOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationWoodRefurbishmentHousesShillongIndiaPublished on June 05, 2010Cite: “Nel Sedone / EarthStudio” 05 Jun 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

Warning sounded over dangerous buildings

first_img Previous articleHave your say: Should Sarsfield’s statue be moved?Next articlePride of place needed to clean up city admin “We certainly don’t want a repeat of what happened in Cork a few years ago when a disused building collapsed on to the street killing an innocent person,” he said.“Because these buildings are not currently being used for either residential or commercial use there is a greater danger that they will deteriorate at a faster pace, leading to possible structural concerns and safety issues, and as the city council is the local statutory agency with responsibility for planning and building control, we must carry out a complete structural and safety audit without delay.“Once this report is completed we can consider its findings and formally instruct the owners to comply with the recommendations made, so as to ensure that no member of the public is in any way in danger from walking close to the buildings involved”.Cllr Leddin has been informed that the City Hall management have had a number of discussions with the owners of the site.“The sooner we consider and agree alternative options for this site – such as a city centre transport hub for cars and buses, the better”. Twitter NewsLocal NewsWarning sounded over dangerous buildingsBy admin – October 2, 2010 592 Linkedin Facebook WhatsApp Email CONCERN that one or a number of buildings located in the area designated to the stalled Opera Centre might collapse on to a street, has been voiced by Cllr Joe Leddin, who has called on Limerick City Council to instigate an inspection of all the buildings included in the original proposed development. Pointing out that many of the buildings are over 100 years old and have not been occupied for many years, the Labour councillor said that many front on to streets with high levels of pedestrian traffic.Sign up for the weekly Limerick Post newsletter Sign Up Print Advertisementlast_img read more

Frontier has the final word

first_img Aspar kicked for home against the rail in a bid to give Tommy Stack a third successive win in this race, but he had no answer when Final Frontier swept by and galloped on strongly for an emphatic four-and-a-half-length success. Fantastic Secret was best of the rest in third. Harrington said: “I thought he was a nice horse. He was working well with Rockaway Valley and I was hoping he’d come here and do that. “He’s entered in a few races, including the National Stakes, but we’ll let the dust settle until later in the day and see what happens. He seemed to stay that six furlongs very well. “He was pretty professional about it and when Shane asked him to go he did.” The handsome son of Dream Ahead was sent off a well-backed 15-8 favourite for the opener on Derby day, with Shane Foley doing the steering for Jessica Harrington. Final Frontier was buried in the middle of the pack for the first half of the six-furlong journey before being angled wider to mount his challenge inside the last quarter-mile. Final Frontier justified significant market support with a most impressive debut in the Dubai Duty Free Finest Surprise European Breeders Fund Maiden at the Curragh. center_img Press Associationlast_img read more